Головна » 2016 » Грудень » 22 » Per aspera ad astra – Крізь терни до зірок
22:31
Per aspera ad astra – Крізь терни до зірок

Per aspera ad astra – Крізь терни до зірок

Мала академія наук України – це вагома ланка позашкільної освіти учнівської молоді, яка з року в рік дає можливість обдарованим дітям заявити про себе, представляючи на розсуд журі конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН власне дослідження. Це перше наукове відкриття може бути зовсім крихітним, але воно потребує ґрунтовних знань з базового предмета та глибокого вивчення наукової літератури з досліджуваної теми, неабиякої працьовитості та наполегливості.

 Саме таких  наполегливих, талановитих, ерудованих, цілеспрямованих учнів та їх педагогічних керівників, вкотре у своїх стінах, зібрав Волочиський НВК – 20 грудня 2016 року. У цей день відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у Волочиському районі, де юні манівці мали змогу проявити свої знання з базової дисципліни та поділитися своїми науковими доробками при захисті науково-дослідницьких робіт.

         Заочне ж оцінювання проходило з 12 до 14 грудня 2016 року.

Під час проведення конкурсу були присутні: Плотнікова А.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту Волочиської міської об’єднаної територіальної громади; Верба Ольга Петрівна, завідувач методичним кабінетом; Мельник Катерина Володимирівна, методист методичного кабінету, члени журі та педагогічні керівники науково-дослідницьких робіт.

На дане дійство з дружнім візитом та наданням методичної допомоги завітала завідувач відділу науково-дослідницької роботи «Мала академія наук» ХОЦНТТУМ Лимарь Наталія Олексіївна, яка у своєму вітальному слові, відзначила важливу роль Малої академії як фундаменту української науки, інтелектуального поштовху для розвитку сьогодення і майбутнього, побажала юним манівцям віри в себе, натхнення, успіхів  та  наголосила,  що незважаючи на результати, присутні уже - переможці.

Плотнікова Алла Миколаївна під час виступу наголосила, що шлях до великого – тернистий, і лише крізь терни, можна досягти зірок. І така зірка, у вигляді сніжинок лягла на долоні кожного з учнів-членів МАН, а оскільки наступаючий 2017  - рік  Півня, то усі манівці отримали сувенірні, пам’ятні брелки у вигляді півників.

Юні дослідники мали змогу почути і, на відкритті І етапу  Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, свого ровесника, неодноразового переможця І,ІІ,ІІІ етапів Всеукраїнських предметних олімпіад, переможця І-ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділенні «Математика» учня 11 класу Купільської ЗОШ І-ІІІ ст. Чернецького Ярослава. Він наголосив на тому, що для учнів МАН – це можливість проявити себе, можливість знайти нових друзів, це маленький старт до великого успіху, це практичні навики, які знадобляться майбутнім студентам.

Усі відділення були забезпечені всіма необхідними технічними засобами. Члени журі толерантно та компетентно підійшли до оцінки та обговорення кожної учнівської роботи.

Захист наукових робіт учасників конкурсу супроводжувався презентаційними матеріалами. Доповіді були змістовними, виступаючі вдало обґрунтували актуальність обраних тем, вільно володіли матеріалом наукової роботи, чітко відповідали на поставлені запитання.

Цьогоріч на розгляд вельмишановного журі було представлено 55 науково-дослідницьких робіт у відділеннях літературознавства, фольклористики, мистецтвознавства, мовознавства, історії, наук про Землю, філософії та суспільствознавства, екології та аграрних наук; хімії та біології, економіки, математики, фізики та астрономії. Найчисельнішими стали відділення історії та наук про Землю, не було подано жодної науково-дослідницької роботи у відділення комп’ютерних наук.

21 переможець представлятиме Волочиський район на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Вітаємо всіх учасників та педагогічних керівників із закінченням І  етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а переможцям бажаємо наполегливості, віри в себе та отримання найвищих результатів при захисті науково-дослідницьких робіт  на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, який проходитиме в лютому 2017 року у місті Хмельницькому.

 

 

Переглядів: 388 | Додав: Katenka7 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar