Головна » 2015 » Квітень » 27 » .
09:56
.

Наших перемог стає ще більше

     З метою виявлення та підтримки розвитку здібностей літературно-обдарованих учнів, Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний конкурс юних літераторів, підсумковий етап якого було проведено 22 квітня 2015 року.

    З вітальним словом до учасників та їх керівників звернувся Г. М. Гончарук, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді який зазначив про необхідність проведення таких заходів, з метою підтримки обдарованої учнівської молоді. Також з вітальним словом виступили В. Ц. Міхалевський, член національної спілки письменників України, лауреат Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького, лауреат Хмельницької обласної премії імені Тараса Шевченка, голова Хмельницького обласного об’єднання Всеукраїнського товариства Просвіта імені Т. Г. Шевченка, кандидат фізико-математичних наук Хмельницького національного університету, який продекламував власні творчі доробки; Т. П. Коваль, старший викладач, художній керівник студентського літературного театру «Глорія» Хмельницького національного університету, яка свій виступ розпочала словами Цицерона «Ораторами стають, поетами народжуються» та побажала кожному учаснику плекати свій Божий дар та цінувати його та  О. І. Сливка, методист відділу науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю  «Мала академія наук» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, яка проаналізувала кількісний показник конкурсних робіт та зазначила, що даний конкурс проводиться вперше на теренах Хмельницької області.

     Даний конкурс проходив у ІІ етапи: заочний відбірковий, що проводився в лютому поточного року, де серед 113 робіт у віковій групі 11 класу було обрано 13(серед яких 2 роботи учасників з Волочиського району) та ІІ етап (очний, підсумковий), де учасники, спочатку виконували  письмову роботу з української мови та літератури, а потім усно захищали свої доробки. Захист супроводжувався мультимедійними презентаціями, відео- та аудіо матеріалами, учасники презентували збірки власних творів.

        Серед учасників ІІ етапу були й учні ЗНЗ Волочиського району, а саме: Буданова Катерина, учениця 11 класу Війтовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Крищук Н. А., вчитель української мови та літератури Війтовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів)  та Козак Андрій, учень 11 класу Бубнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів(керівник Похитун О. В., вчитель української мови та літератури Бубнівської ЗОш І-ІІІ ступенів), які показали високий результат не лише у написанні контрольної роботи, а й у презентуванні власних творчих доробок.

 Нелегко було журі серед когорти  найкращих вибрати переможців, адже виступати на захисті довелось перед професіоналами та знавцями даної справи. Проте члени Волочиської районної філії Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України повернулися додому з перемогою. За підсумками 2 етапів конкурсу – Буданова Катерина та Козак Андрій були нагороджені дипломами ІІІ ступеня та пам’ятними подарунками.

   Ми щиро вітаємо юних літераторів з їх першою перемогою, дякуємо керівникам за надану допомогу та рекомендації, бажаємо не зупинятись на досягнутому, цілеспрямованості та впевненості у собі!

Переглядів: 457 | Додав: Katenka7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar